fcicrop

Informatii examen displazie

Lista medicilor si cabinetelor abilitate sa efectueze radiografiile pentru displazia de cot si de sold

Lista raselor supuse testelor de displazie de șold (HD), de cot (ED) și spondilozei degenerative (SP)

Comisia de lectori este formata din Dr. Edmond Stecyk si Dr. Cristian Dragomir. Acestia au promovat examenul pentru diagnosticul radiologic al displaziei de sold (HD) si al displaziei de cot (ED) la toate rasele de caini devenind astfel membri cu drepturi depline ai "Gesellschaft fur Rontgendiagnostik genetisch beeinfluster Skeletterkrankungen bei Kleintieren e.V.,Bochum" G.R.S.K.

 

G.R.S.K. reprezinta o autoritate la nivel European si Mondial pentru investigarea radiologica si diagnosticul bolilor scheletice ereditare ale animalelor mici si este recunoscuta oficial de Comunitatea Stiintifica a FCI si IEWG (International Elbow Working Group). Astfel toti cainii examinati radiologic de catre Comisia de lectori ai CDMEC din Romania pot obtine certificare internationala pentru diagnosticul HD si ED.

Va reamintim ca tarile vecine Romaniei - Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina cat si Grecia, nu au nici un membru acreditat G.R.S.K, prin urmare examenele efectuate in aceste tari nu sunt recunoscute in Romania. De asemenea, nici radiografiile efectuate si evaluarile efectuate de catre alti medici decat cei abilitati, nu vor fi recunoscute. 

A.Ch.R. face exceptie de la aceasta regula pentru rasele Dobermann, Rottweiler, Boxer German, Dog German, Ciobanesc German pentru care exista cluburi de specialitate in Germania care detin monopolul asupra efectuarii acestor teste, conditionand pe cei care doresc sa participe competitional in campionatele de crestere specializate, sa faca testarile in cadrul lor.  

 

cdmec142

 

Model Certificat de Displazie

 

Euro Dog Show 2024 Slovenia

eds2024

yuki

PEDIGREE DOGS OFFER SO MUCH

FCI ROMANIA960

Share a picture with your dog!

Click here 

Actualizari poze Best in Show

Fotografii Best in Show 2024:  Timisoara, Ploiesti, Agnita, Belciugatele, Bistrita, Satu-Mare, TimisoaraSuceava, Cluj-Napoca, Bucuresti, Sibiu, newArad

cdmec142

A.Ch.R pe Facebook