fcicrop

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Comunicat

Comunicat de presa

14.04.2022

 

            Inca de la infiintarea sa, Asociatia Chinologica Romana (A.Ch.R.), membru al Federatiei Chinologice Internationale (F.C.I.) a fost si este in permanenta preocupata de bunastarea cainilor din Romania si de prevenirea aplicarii de rele tratamente si cruzimi fata de acestia.

            De-a lungul existentei sale, A.Ch.R. a dovedit ca este un partener serios de dialog si de actiune pentru autoritatile publice si pentru societatea civila in domeniul selectiei, reproductiei, ameliorarii si cresterii cainilor de rasa pura si a cainilor utilitari, fiind imputernicita de catre Ministerul Agriculturii din Romania, in anul 2003, ca reprezentant, pe plan national si international, in domeniul chinologiei.

            In plus, Guvernul Romaniei si Parlamentul Romaniei au recunoscut calitatea si rolul A.Ch.R. de partener decisiv in domeniul chinologiei, prin atribuirea prestarii serviciului de interes public de evaluare si inregistrare a cainilor agresivi si periculosi, in conditiile OUG nr. 55/2002.

            Salutam pe aceasta cale finalizarea unei proceduri legislative de modificare a Legii nr. 205/2004 privind protectia animalelor ce a durat mai bine de 6 ani de zile.

            Speram astfel ca legea adoptata ieri, 13 aprilie 2022, va fi promulgata rapid de catre Presedintele Romaniei si ca va intra in vigoare cat mai curand.

            Apreciem ca prin aceasta modificare legislativa a mai fost facut un pas in directia protejarii animalelor, in general si a cainilor, in special.

            Iata de ce, consideram ca este momentul ca atat societatea civila, prin cetateni si prin asociatiile non-guvernamentale, cat si autoritatile statului sa contribuie mai mult la ridicarea gradului de protectie a animalelor din Romania.

            Ne exprimam astfel speranta ca nou infiintata Politie pentru Protectia Animalelor va reusi sa desfasoare campanii si actiuni clare, menite sa asigure atat informarea cetatenilor cu privire la recenta modificare legislativa, cat si prevenirea savarsirii de fapte de natura penala asupra animalelor in general si asupra cainilor, in special, precum si constatarea si sanctionarea sau trimiterea in judecata penala a celor vinovati de astfel de incalcari.

            In egala masura, A.Ch.R. considera ca este si de datoria ei sa informeze crescatorii de caini ce fac parte din asociatiile/cluburile A.Ch.R. cu privire la obligatiile legale ce le revin in domeniul protectiei animalelor, in general si asupra cainilor, in special.

            Iata de ce, imediat ce modificarea legislativa va intra in vigoare, A.Ch.R. si-a propus sa deruleze activitati si actiuni concrete de informare privind drepturile animalelor si obligatiile corelative ale crescatorilor pentru a asigura bunastarea cainilor si prevenirea aplicarii de rele tratamente si cruzimi fata de acestia.

            Pe de alta parte, reamintim ca in cursul lunii martie a.c., A.Ch.R. a intreprins si actiuni concrete, in sensul ca a procedat la clarificarea regulamentului sau privind competitiile canine, fiind prevazut in mod expres ca:

            - este interzisa transmiterea formularului de inscriere, inscrierea, intrarea in spatiul competitional, participarea si arbitrarea la competitiile canine organizate sub egida F.C.I., a cainilor care prezinta coada si/sau urechile cupate in alte scopuri decat cele curative,

            - organizatorii competitiilor canine trebuie sa implementeze masuri tehnice si organizatorice clar stabilite pentru a asigura eficacitatea interdicitiei mai sus mentionate,

            - persoanele vinovate de incalcarea interdicitiei vor fi sanctionate, in conditiile regulamentelor A.Ch.R.

 

 

Consiliul director A.Ch.R.

yuki

PEDIGREE DOGS OFFER SO MUCH

FCI ROMANIA960

Share a picture with your dog!

Click here 

Actualizari poze Best in Show

Fotografii Best in Show 2024:  Timisoara, Ploiesti, Agnita, Belciugatele, Bistrita, Satu-Mare, TimisoaraSuceava, Cluj-Napoca, new Bucuresti

cdmec142

A.Ch.R pe Facebook