C O M U N I C A T

OBIECTIVELE ASOCIAȚIEI CHINOLOGICE ROMÂNE LA ADUNAREA GENERALĂ A SECȚIUNII

EUROPA F.C.I. SHANGHAI 27.04.2019 ȘI ADUNAREA GENERALĂ F.C.I. SHANGHAI 28,29.04.2019

În conformitate cu hotărârile Consiliului Director A.Ch.R. delegația României la cele două adunări generale F.C.I., cea europeană și cea mondială desfășurate la Shanghai în perioada 27-29.04.2019, a fost compusă din dl. Cristian Ștefănescu președinte A.Ch.R., dl.Petru Muntean vicepreședinte A.Ch.R. și dl.Lokodi Csaba Zsolt responsabil chinotehnic A.Ch.R.

Obiectivele de realizat la aceste adunări au fost următoarele:

• Recunoașterea definitivă a rasei Ciobanesc Românesc de Bucovina; vot al Adunării Generale
  • Realegerea dlui. Petru Muntean în Comisia de Standarde F.C.I. (comisie obligatorie) pentru un mandat de 4 ani; vot al Adunării Generale
  • Susținerea candidaturii și alegerea dlui. Cristian Ștefănescu în Comisia de Arbitraj și Disciplină F.C.I. (comisie obligatorie) pentru un mandat de 4 ani; vot al Adunării Generale.

Prezența la aceste adunări a fost una dintre cele mai mari din istoria F.C.I. Țările care nu au participat au dat procură altora pentru a fi reprezentate la lucrările acestor adunări. România a primit procură și a reprezentat San Marino la aceste adunări.

În cadrul Adunării Generale a Secțiunii Europa F.C.I. desfășurată la Shanghai în ziua de 27.04.2019, s-a stabilit ca voturile țărilor din această secțiune să se reflecte în aprobarea obiectivelor asociațiilor europene în cadrul Adunării Generale F.C.I. În mare măsură, acest obiectiv a fost îndeplinit, coeziunea și unitatea europeană marcând pentru prima dată după mulți ani puterea chinologică în cadrul F.C.I.

Adunarea Generală F.C.I. a început în ziua de 28.04.2019 și ca prezență s-a bucurat de o participare aproape unanima. Din 76 de țări membri federali (cu drept de vot) au fost prezente 72. Adunarea a debutat cu prezența și stabilirea cvorumului. Au fost aprobate documentele financiare precum și rapoartele de activitate ale F.C.I. Alegerile pentru cei trei membri eligibili ai Comitetului General au stabilit următorii aleși de adunare: Barbara Mueller (Elvetia), Miguel Angel Martinez (Argentina) și Rafael de Santiago (Puerto Rico). După aceasta, cei doi candidați pentru funcția de Președinte F.C.I., Rafael de Santiago și Dr.Tamas Jakel, au susținut prezentări  ale strategiilor pe care doresc să le implementeze în cadrul F.C.I. dacă vor fi aleși. După audiere, s-a trecut la vot. În urma numărătorii, cu o zdrobitoare majoritate, Dr.Tamas Jakkel a fost declarat noul președinte F.C.I. Îi urăm succes în noua funcție și sperăm într-o rapidă redresare a F.C.I., motiv pentru care a fost ales și pentru care, delegația noastră l-a asigurat de tot sprijinul A.Ch.R.

La următoarele puncte s-a trecut la alegerea membrilor comisiilor obligatorii F.C.I. Fiecare candidat și-a susținut punctul de vedere și a concretizat dorința de a face parte din aceste comisii. În urma votului Adunării Generale, dl. Petru Muntean a fost reales pentru încă un mandat de 4 ani în Comisia de Standarde F.C.I., iar dl.Cristian Ștefănescu a fost ales pentru un mandat de 4 ani în Comisia de Arbitraj și Disciplină F.C.I. Ambele comisii sunt comisii obligatorii F.C.I. și au o importanță deosebită în activitatea organizației internaționale. Prima parte a Adunării Generale F.C.I. care a început la ora 9.00 a.m în ziua de 28.04.2019, s-a încheiat în aceeași zi în jurul orelor 18.00.

A doua parte a Adunării Generale F.C.I. a debutat în ziua de 29.04.2019 la orele 9.00 a.m. Printre punctele ordinii de zi a fost prezentarea rasei Ciobănesc Românesc de Bucovina și recunoașterea definitivă a acestei rase prin votul Adunării Generale. La acest punct a fost prezentat de către președintele adunării avizul favorabil al Comisiilor de Standarde și Știintifică ale F.C.I. precum și propunerea pozitivă a Comitetului General F.C.I. pentru recunoașterea acestei rase. Dl.Petru Muntean a urcat la tribună și a făcut un scurt istoric al acestei rase apoi a fost prezentat documentarul științific cuprinzând elementele de standard precum și imagini filmate ale acestei rase. Documentarul a fost realizat de A.Ch.R. în colaborare cu firma specializată Aldahirus. După vizionarea acestui documentar, Adunarea Generală a aplaudat la unison aceasta prezentare, iar presedintele adunării, văzând această efuziune unanimă, a solicitat votul prin aclamație, ceea ce s-a și întâmplat, membrii Adunării Generale votând unanim și cu aplauze această recunoaștere definitivă a Ciobănescului Românesc de Bucovina. Președintele A.Ch.R., dl. Cristian Ștefănescu,  a urcat la tribună și a mulțumit într-un scurt discurs tuturor delegaților pentru votul lor precum și tuturor românilor care au contribuit la această realizare istorica.

Adunarea Generală a luat sfârșit după ce a desemnat prin vot gazdele Expozițiilor Mondiale F.C.I. din 2023 și 2024, repectiv Elveția-Geneva și Ucraina-Kiev.

Toate obiectivele noastre au fost atinse cu brio și acest moment istoric va fi cu siguranță etern în istoria chinologiei românești. În numele Consiliului Director A.Ch.R. le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la acest succes și au crezut în aceste reușite.

PREȘEDINTE A.Ch.R.

Cristian Ștefănescu