fcicrop

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

C O M U N I C A T Bucuresti, 20 februarie 2019

  

C O M U N I C A T

București, 20 februarie 2019

 

Marca poştală este unul dintre simbolurile suveranității unei țări alături de drapel, stemă și imnul național, și se constituie întrun veritabil ambasador al unei ţări. O bucată mică de hârtie, dar cu o importanţă atât de mare, timbrul este un instrument eficient de comunicare folosit atât la nivel naţional, cât şi în plan internaţional, oferind o viziune în miniatură a patrimoniului cultural, artistic şi istoric al unei ţări.

Dacă filatelia înseamnă colecţionarea mărcilor poştale, ea capătă în acelaşi timp noi valenţe fiind  un mijloc de informare în masă, de educare şi mai ales de promovare în întreaga lume. Timbrul călătoreşte pretutindeni şi odată cu el şi tezaurul ţării noastre.

Asociația Chinologică Română a căutat să pună în valoare și să popularizeze în întreaga lume, patrimoniul național al raselor autohtone, rase demne de aprecierea internațională și pentru care mai multe generații de chinologi au luptat sa fie omologate și protejate așa cum se cuvine.

În colaborare cu S.C. Romfilatelia, societatea națională responsabilă de emiterea mărcilor poștale românești, Asociația Chinologică Română în calitate de consultant, a contribuit la această frumoasă realizare: emiterea primelor mărci poștale românești dedicate exclusiv celor patru rase de câini ciobănești românești.

Emisiunea de mărci poștale „Rase de câini” va fi disponibilă începând de vineri, 22 februarie 2019, în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul online: http://romfilatelia.ro/store/. Aceasta este completată de setul de 1 plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coli de 28 timbre și minicoli de 5 timbre, 1 vinietă și 1 bloc de 4 timbre (perforare parțială).

Asociația Chinologică Română mulțumește Romfilatelia și Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” pentru contribuția la acest frumos și util act de cultură și popularizare a patrimoniului chinologic național concretizat prin realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

 

PREȘEDINTE A.Ch.R.

 

Cristian Ștefănescu

 


 

European Dog Show & Austrian Winner 2019

EDS 2019
yuki

PEDIGREE DOGS OFFER SO MUCH

FCI ROMANIA960

Share a picture with your dog!

Click here 

Actualizari foto si video

Fotografii Best in Show:  newSuceava,newTimisoara

Video Best in Show: newTimisoara

Video Seminarii: Seminar Dr. Tamas Jakkel - Teme: 1. O eră nouă, noi provocări. 2. Tip, standard, stil, sănătate

cdmec142

topdog2017

Top Dog 2018

Rezultate

Mai mult

A.Ch.R pe Facebook